Skip to main content

Obtine rapid succesul cu aceasta reteta!

10 sfaturi pentru o viata de succes,

20 de lucruri pe care oamenii de succes le fac,

Ma impiedic zilnic de titluri de felul asta si trebuie sa recunosc ca sunt atras sa citesc un articol care imi garanteaza succesul instant. In acelasi timp, gasesc o astfel de abordare extrem de seaca.

Pentru ca inainte sa pornim intr-o cursa frenetica cu destinatia: Succesul, cred ca este important sa ne intrebam ce reprezinta de fapt, el.

In functie de cine propune definitia, succesul poate fi egalat foarte simplu, cu o serie de lucruri diferite:
*faima
*putere
*avere
*o relatie de iubire
*un loc asigurat in istorie
…si o multime de alte definitii cu care sunt sigur ca v-ati intalnit la randul vostru, la un moment dat.

Dar cine hotaraste totusi ce inseamna cu adevarat succesul?

Promovarea in media a modelelor si exemplelor de succes este poate cea mai importanta influenta asupra intelegerii noastre a ce inseamna conceptul de succes. Avem tendinta sa cautam sa atingem tintele si imaginile pe care televiziunea si internetul ni le propun ca sunt de dorit. De multe ori idealul acceptat de media ca fiind o persoana de valoare nu are nicio legatura cu ceea ce suntem si ne dorim noi cu adevarat.

Din familie mostenim, de asemenea, o idee de ce fel de lucruri trebuie sa obtinem ca sa ajungem persoane de succes. Ducem in spate visele, aspiratiile si ideile pe care scoala si familia ni le-au imprimat devreme in viata despre ce fel de oameni trebuie sa devenim.

Cineva mi-a spus la un moment dat ca suntem media aritmetica din punct de vedere al aspiratiilor a celor mai importante 5 persoane din viata noastra. Daca acest lucru e adevarat, iar eu tind sa cred ca are un sambure de adevar, atunci trebuie sa intelegem ca preluam de la oamenii dragi propriile definiti ale succesului si vom incerca implicit sa le atingem.

La finalul zilei, putem ajunge la concluzia ca nu am reusit sa fim de succes, ca am ratat undeva drumul, desi reteta a fost urmarita cu strictete. Ne demotivam si simtim ca am dezamagit pe toata lumea.

Poate ca e un moment bun sa revenim asupra intrebarii: ce este succesul (pentru pentru fiecare din noi)? Sa incercam sa uitam toate definitiile, retetele si caile sigure de ajunge acolo (unde?) si sa rescriem o definitie personala a ceea ce ne-a facut si ne face sa ne simtim niste invingatori.

In conceptia mea o viata de succes inseamna libertate. Atat. Iar libertatea nu se exprima prin definitii ci se simte. La fel ca succesul.

Pentru voi cum arata succesul?