Skip to main content

Mihai Baciu este soft skills trainer cu o experienta de 12 ani in domeniu. Recent, a parcurs alaturi de sotia sa 500 de km din El Camino de Santiago, faimosul drum de pelerinaj presarat cu legende, spiritualitate, peisagistica si perplexitate. Pe parcursul a 16 zile, Mihai a strabatut aproximativ 34 de kilometri pe zi, calauzit de faimoasele scoici – simbol al traseului – semnificand faptul ca toate drumurile se intalnesc intr-un singur punct metaforic, al cunoasterii de sine, reprezentat de finalul calatoriei.

Si-a indeplinit misiunea cu succes si a demonstrat ca oamenii pot fi cele mai bune modele pentru oameni.

Trainart: Ce consideri ca reprezinta astazi in lumea contemporana, pelerinajul?­­

M.B.: Cred ca s-a indepartat foarte mult de ceea ce era pelerinajul acum cativa ani, asta este clar. Vorbesc prin prisma faptului ca pelerinii nu mai sunt aceiasi si scopurile lor nu mai sunt aceleasi. Activitatea lor nu mai are legatura cu zona aceasta religioasa.

Trainart: De unde a pornit aceasta impresionanta reusita care pentru unii poate sa para doar o experienta rupta din povesti?

M.B.: Ideea a pornit de la sotia mea, Raluca. Acum 3 ani de zile a auzit de traseul acesta si a zis ca ar vrea sa-l facem. Initial, eu n-am inteles despre ce era vorba, am zis “Da, ma bag, mergem, cum sa nu?”, oricum sunt un adept al lucrurilor mai … iesite din comun. Am luat biletele de avion la vremea respectiva, insa din diverse motive care au tinut de job, le-am anulat cu 4 luni inainte si am lasat “proiectul” in stand-by. Iar anul acesta am considerat ca este momentul oportun sa dam curs planului. Am cumparat biletele si pur si simplu s-a intamplat. Nu stiam in ce ne bagam, ne-am dat seama de acest lucru in primele 3 zile. Cam asa a aparut ideea, de la ea, eu am preluat-o si am implementat-o. Cam asa se intampla, vine cineva cu o idee, mie-mi place si o implementez.

Citeste mai departe interviul aici.